Kohti Jumalan lupauksia!

Kesä- heinäkuun vaihde on erittäin mielenkiintoinen ajanjakso.

Tänä aikana Vanhassa Testamentissa Mooseksen kasvot loistivat, kun hän oli ollut Jumalan kanssa Siionin vuorella vastaanottamassa laintauluja. Jumala haluaa, että myös me loistamme Hänen kirkkauttaan. Hän kutsuu läsnäoloonsa ja yhä läheisemmin olemaan Hänen kanssaan. Pyhä Henki muistuttaa mieliimme Jumalan upeata suunnitelmaan elämäämme, jota myös profetian sanoin on vahvistettu.

Nyt on tärkeä palvoa Jumalaa ja pitää katse Jeesuksessa, koska nyt on vältettävä ”kultaisen vasikan” rakentamista. Juuri tänä aikana Israelin kansa rakensi Mooseksen ollessa Siionin vuorella itselleen kultaisen vasikan, epäjumalan (2.Moos.32).

Pelko valtasi kansan ja he tunsivat turvattomuutta. He tarvitsivat vakuutusta, jotain konkreettista mitä palvoa. Niinpä Aaron rakensi kultaisen vasikan ja kansa palvoi sitä. Ihmettelen, että miten näin pääsi käymään. Hehän olivat nähneet valtavia ihmeitä Jumalan voiman ilmenemistä esim meren jakautumisen.

Ongelma oli pelko, he alkoivat pelätä. Eivät välittäneet menneestä, eivät valtavista lupauksista, vaan halusivat turvallisuuden tunteen – heti. He eivät enää kiinnittäneet katsettaan Jumalan lupauksiin, vaan tekivät epäjumalan. Kun me tunnemme epävarmuutta tai pelkoa, on erittäin helppo kiinnittyä johonkin, täyttää elämä jollain joka ei ole Jumala.

On paljon asioita joista helposti teemme itsellemme ”kultaisen vasikan” eli mihin keskitämme huomiomme Jumalan sijasta. Esimerkiksi rahaan, toisiin ihmisiin, omiin kykyihin tai lahjoihin, harrastuksiin, asemaan, esineisiin jne.

Jos teemme jostain muusta lohduttajan ja turvan kuin Jumalasta, teemme itsellemme ”kultaisen vasikan”.

Tällainen epäjumalanpalvonta tuo mukanaan paljon haasteita ja ongelmia. Siunausten runsaus alkaa vetäytyä, Jumalan läsnäolo ei enää oikein tunnu miltään, hedelmättömyyttä, yksinäisyyttä. Epäjumalanpalvonta ajaa Jumalan läsnäolon etäämmälle.

Nyt on aika olla tarkkana ettei tällaista ”kultaista vasikkaa” pääse syntymään elämäämme. Niin kuin Jeesus on meitä opettanut laittamaan ensimmäisen ja suurimman käskyn aina ensimmäiseksi ja suurimmaksi: Rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikella mitä sinulla on.

Tässä ajanjaksossa on myös tärkeä huomioida:

– varo negatiivisuuden hyökkäystä. Varjele suutasi ja valitse kielelläsi elämän puhuminen. Nyt ei kannata tuhlata aikaa negatiivisten pahojen puheiden hiljentämiseen, vaan nostaa voimakkaasti ääni, joka julistaa Jumalan totuutta ja vanhurskautta.
– Palvotaan Hengessä ja totuudessa
– Tässä ajanjaksossa on tärkeää ymmärtää liiton linjautuminen. On merkittävää kenen kanssa kättelet. Kenen kanssa asetut tekemään yhteistyötä? Millaisiin liittosuhteisiin etenet tässä ajanjaksossa.

Tämä ajanjaksossa vartioidaan sydäntämme ja silmiämme. Valitaan suunnata Jumalan meille antamiin lupauksiin, joita on myös profetian sanoilla vahvistettu. Kohti näkyä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.