Profeetallinen sana 13.7.2022

PROFEETALLINEN SANA TÄLLE AJANJAKSOLLE: 13.heinäkuuta 2022

Jäännöksen kokoaminen on käynnissä. Jäännöksen, joka seisoo loppuun asti kokosydämisesti ilman kompromisseja. Sille on tulossa syvempi kirkkauden taso ja jäännös tulee myöhemmin moninkertaistumaan.

Perjantaina 8.7 Alttari -kokoontumisen alkurukouksessa Jumala näytti kuvaa Danielin ystävistä, Juudan miehistä Sadrakista, Meesakista ja Abed-Negosta.

Nebukadnessar oli rakennuttanut kultaisen ison patsaan (30 metriä korkea ja 3 metriä leveä). Patsas oli todennäköisesti Nebukadnessarin omaksi kunniaksi, itsensä korottamiseksi. Patsaan vihkiäistilaisuuteen oli kutsuttu runsaasti korkea-arvoisia ihmisiä. Nebukadnessar halusi tuoda kaikki yhteen edellyttäen, että jokainen kumartaisi patsasta eli epäjumalaa. Hän oli todellisuudessa synnyttämässä uutta uskontoa. Antikristuksen tulemisessa näemme samankaltaisuutta. Nebukadnessarin patsaan rakentamisessa ja Antikristuksen nousussa, molemmissa tapauksissa halutaan palvontaa, joka kuuluu ainoastaan Kaikkivaltiaalle Jumalallemme. Nebukadnessar ei antanut vapautta valita, vaan jokaisen oli pakko kumartaa. Kapinasta kuningasta kohtaan seurasi kuolema.

Oli kuitenkin nuo Juudan miehet, Danielin kaverit, jotka eivät kumartaneet epäjumalanpatsasta. He eivät voinet toimia vakaumustaan vastaan. Eivät voineet rikkoa 1. käskyä, rakastaa Jumalaa eikä pitää muita jumalia, vaan valitsivat kohdata tulisen pätsin. Toverukset eivät sanoneet olevansa kuuliaisia Jumalalle siitä syystä, että Hänellä on valta pelastaa heidät tulisesta uunistakin, vaan seurasivat Jumalaa, koska Jumala on Jumala. Ihmisen ei ole hyvä nousta Jumalan ilmoitettua tahtoa vastaan.

Vihainen Nebukadnessar antoi käskyn kuumentaa pätsi seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti. Tuli tappoi Juudan miesten saattajat, kun he veivät Danielin kaverit pätsiin.

Sitten alkoi tapahtua ihmeitä. Kuningas näki neljän miehen liikkuvan pätisssä. Hän oli täysin ihmeissään. Tunnisti neljännen jotenkin jumalolennoksi. Kutsui heidät pois tulesta ja kolme kaverusta tuli ulos. Heidän partansa ja hiuksensa eivät olleet kärventyneet eivätkö heidän vaatteensa vahingoittuneet, eikä heistä lähtenyt edes tulen käryä. Tämä käänsi Nebukadnessarin sydämen ympäri ja ymmärrys todellisesta Jumalasta aukeni. Kuningas antoi käskyn kansalleen; Juudan miehet antoivat mieluummin ruumiinsa alttiiksi kuin palvelivat ja kumarsivat muuta jumalaa kuin omaa Jumalaansa. Ei ole muuta Jumalaa, joka voisi pelastaa niin kuin tämä.

Jumala etsii jäännöstä, niin kuin olivat nuo Danielin kaverit. Ei kompromisseja, vaan kokosydäminen Jumalan seuraaminen. Jumala vahvistaa ja antaa syvemmän kirkkauden tason todelliselle jäännökselle.

On erottelun aika, niin kuin aikoinaan puimatantereella eroteltiin jyvät akanoista. Pidetään sydämemme avoinna Jumalan läsnäololle ja ohjaukselle. Annetaan Jeesukselle joka tilanteessa suurin ja ensimmäinen paikka. Pidetään huoli omasta sielustamme.

Kun pidämme Jumalan tulta yllä omassa sydämessämme, niin kaikki ympärillä olevat näkevät sen ja turvaavat myös Jeesukseen. Meidän asenteellamme ja kokosydämisyydellä muutamme kaikkea ympärillämme, missä olemme ja kuljemmekin. Niin perhetasolla kuin valtiollisella hallinnon tasolla. Me vaikutamme, niin kuin kolme Juudan miestä vaikuttivat ja kuninkaan sydän muuttui.

Kaikkivaltias Jumala, kirkkauden Herra, ikuinen Isä, tahdomme valita Sinut ja tahtosi joka tilanteessa. Pyhä Henki auta meitä. Tahdomme valita rakastaa ja puhua elämää ympärillemme. Tahdomme hyljätä synnin ja epäjumalan palvonnan. Tahdomme nähdä Suomen puhdistuvan ja kääntyvän Sinun puoleesi. Isä, aloita minusta / meistä. Haluamme olla kokosydäminen ja kompromissiton jäännös. Odotamme kirkkauden syvempää tuntemista niin kuin Uuden Testamentin ensimmäinen jäännös yläsalissa Uuden Liiton ensimmäisellä alttarilla odotti (Ap.t.2). Tule Herra Jeesus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.